100 g veganskt köttalternativ, t.ex. strimlat sojakött Häll hett vatten – eller ännu hellre Bella Buljong grönsaksbuljong – över det veganska köttet enligt förpackningens anvisningar, låt det vila och rinna av. Skölj zucchini och aubergine, torka och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Till marinaden blandas 2 matskedar Kebap Queen med 4 matskedar olivolja och 1 matsked citronsaft i en liten skål. Vegansk kebab med Herbaria Kebap Queen
Skriv ut
Ingredienser
1 zucchini
1 liten aubergine
2 msk Herbaria Kebap Queen
6 msk olivolja
2 msk citronsaft
8 salladsblad
200 g rödkål
1 msk lönnsirap
4 msk granatäpplekärnor
4 pitabröd eller hembakade dürüm-tunnbröd, se tips
200 g hummus (naturell)Instruktioner
Skölj salladsbladen och centrifugera dem torra. Strimla rödkålen fint, knåda den försiktigt med citronsaft, salt och en skvätt olivolja och låt den dra. Stek den veganska köttet och zucchinin i lite olivolja, därefter aubergineskivorna utan olja och en och en tills de är gyllenbruna. För detta behövs en eller två stora, non-stick stekpannor. Det tar cirka 8 minuter för varje skiva. Glasera de stekta ingredienserna med lite marinad och tillsätt en sked lönnsirap till de veganska schnitzlarna.
Värm pitabröden (skär upp dem längs kanten) eller tunnbröden en kort stund i de varma pannorna. Bred på hummus, toppa med salladsblad, köttbitar, grönsaker, rödkål och granatäpplekärnor och krydda återigen generöst med Kebap Queen.
Tips: Till 4 tunnbröd, knåda 200 g vetemjöl med 1,2 dl vatten och en nypa salt till en smidig deg. Låt degen vila några minuter och forma sedan 4 bollar. Låt dem vila i en behållare med lock i 30 minuter. Kavla sedan ut varje boll till största möjliga, mycket tunna platta kaka och grädda dem en och en i en het, panna utan fett i en minut på båda sidor. Vänd dem så fort det bildas tydliga bubblor.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Vegansk kebab med Herbaria Kebap Queen
36
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Herbaria Penne All’ Arrabbiata
Subscribe
0 Comments
Oldest