250 g quinoa Blötlägg quinoan i vatten i 5 minuter, skölj den sedan i en sil. Låt den rinna av och koka på låg värme under lock 15–17 minuter med 650 ml vatten och 1 msk Bella Buljong. Nu bör quinoan vara torr och al dente. Rör om och låt den puttra under lock i ytterligare några minuter. Låt kikärterna rinna av (spara vätskan), skölj och låt dem rinna av. Blanda därefter kikärter och quinoa. Vegansk quinoabowl med sommargrönsaker och Herbaria Gomasio
Skriv ut
Ingredienser
1 msk Herbaria Bella Buljong
200 g kokta kikärter på burk
250 g färgad mangold
150 g sockerärtor
2 vårlökar
1 näve vattenkrasse eller andra vilda örter
1 (gul) bifftomat
100 g körsbär
2 msk Herbaria Gomasio
Till såsen:
1 saftig citron
1 msk ljus miso
1 dl olivoljaInstruktioner
Förbered resterande ingredienser: Skölj och låt dem rinna av. Koka mangoldstjälkarna i saltat vatten i 3 minuter, tillsätt sedan mangoldbladen och sockerärterna och koka i ytterligare 3 minuter. Låt allt rinna av, skölj och skär mangoldstjälkarna i skivor. Skär vårlöken i ringar, plocka vattenkrassen, halvera tomaten och skär den i skivor. Kärna ur körsbären, halvera dem om det behövs.
Sås: Skölj citronen, gnugga den torr, riv skalet fint och pressa ur saften. Lägg citronskalet och citronsaften tillsammans med miso och kikärtsvatten i en hög behållare, mixa med stavmixern och blanda gradvis i olivoljan.
Fördela alla ingredienser i 4 skålar, ringla över såsen och strö på rejält med Gomasio.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Vegansk quinoabowl med sommargrönsaker och Herbaria Gomasio
30
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Subscribe
0 Comments
Oldest