Om Herbaria

by Niklas Münch

EKO-pionjären Herbaria är nu också hållbarhetspionjär

EMASplus hållbarhetscertifiering tilldelas Herbaria som ett av de två första livsmedelsföretagen i Tyskland.

Herbaria har fått en flygande start på 2020. Redan i december 2019 validerades företaget för EMASplus. Herbaria kvalificerade sig för certifiering inte bara som det första ekologiska företaget i Tyskland utan också som det första livsmedelsföretaget någonsin.

– Vi är mycket stolta över inte bara att vara en av de första ekologiska producenterna, utan också att vi kan visa vägen som den första hållbarhetspionjären i livsmedelsbranschen i Tyskland, säger vd Erwin Winkler.

Herbaria är sedan 1997 EMAS-certifierat. EMAS innebörd är att företag frivilligt förpliktar sig att förbättra sitt miljöarbete. EMASplus går ett steg längre och tar ett helhetsgrepp över hållbarhetsarbetet. Det omfattar även att ta fokusera på medarbetarintressen, arbetsvillkor och miljöarbete hos producenterna, plus att ta ett socialt och etiskt ansvar.

– Frågor som rättvis handel och att upprätthålla en social standard i hela leveransledet har vi sedan länge fokuserat på. Vi försöker så vitt det är möjligt att göra våra inköp direkt av odlaren som därmed får rättvist betalt. Alla leverantörer måste godkänna vår uppförandekod, vilken förbjuder barnarbete och utnyttjande av mänskor, säger Erwin Winkler.

Fakta EMASplus är ett sofistikerat system för att hantera hållbarhetsarbete, vilket gör det möjligt för fredag att ta ansvar för sina handlingar samtidigt som ekonomiska, ekologiska och sociala effekter beaktas. Mer info vid Naturvårdsverket.

Herbaria – pionjär inom ekologi

Läs mer om den aromsäkra plåtburken här…

Företaget Herbaria med unik kvalitet som hederskodex grundades 1919. Sedan 1981 har Herbaria i Tyskland försett butiker med inriktning på hälsokost med ekologiska teer, örter och kryddor. 1987 medverkade företaget aktiv till att det första sammanslutningen för naturkost och naturliga matvaror ”Bundesverbandes Naturkost Naturwaren (BNN)” grundades. Herbaria är än i dag mycket aktivt i detta fortsatta arbete. Den gemensamma parollen lyder: ”Sunda, fullvärdiga och naturliga livsmedel”. De mycket stränga riktlinjer som sammanslutningen arbetar efter grundar sig inte enbart på ekologisk odling utan också på miljövänlig och skonsam samt minsta möjliga bearbetning av råvarorna.

De första sorterna i den nu aktuella kryddserien kom 2006. Efter år av utvecklingsarbete i samarbete med stjärnkocken Konrad Geiger består serien nu av ca 100 olika kryddor och kryddblandningar. I Norden består sortimentet av ca 70 sorter. För Herbaria är det fullständigt naturligt och självklart att det inte finns några tillsatser i kryddorna, se även nedan.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer