Frystorkning
När frukter och bär frystorkas försvinner upp emot 90 % av vattnet i frukten eller bäret genom sublimering. Det gör produkten lätt samtidigt som den friska smaken bibehålls och blir mer koncentrerad. Formen och färgen på det färska frukten/bäret bibehålls. Så gott som alla mineraler och vitaminer är kvar i den frystorkade produkten.
Produktion
Fresh as signum är att vara extremt noga vid tillverkningen. Allt är av högsta kvalitet och utan tillsatser eller utfyllnad. Kvaliteten på råvaran påverkar alltid slutresultatet, frukterna och bären som används av Fresh as är perfekt mogna och när de frystorkas blir både smaken och färgen intensivare, det enda som försvinner är vattnet. På Fresh as används enbart förnyelsebar energi vid produktionen.
Smakupplevelse
Det är en oväntad upplevelse att äta en bit krispig frystorkad frukt. I stället för att fruktsaften fyller munnen får du känslan av att bita i en maräng som löses upp på tungan och ger dig essensen av en solmogen frukt i hela gommen. Slut ögonen och njut långsamt!
Användning
Frystorkade fruktbitar och bär njuts som snack, används till garnering på desserter, på ost- eller charkbrickan och de förgyller också varje frukost med fil eller yoghurt. Fruktpulver smaksätter smoothies, tårtfyllningar och bakverk. Den som vill glänsa i köket siktar fruktpulver över desserter eller använder dem till plating.
Garant för höga smaker och kvalitet
Produkterna från Fresh as används av kockar och konditorer över hela världen för sin fina smak. Vi får enbart positiv feed back från kunder, många är förvånade över de fulla påsarna och stora bitarna. Fruktbitarna och pulvren innehåller 100 % frukt. Inga artificiella färger, aromer eller konserveringsmedel förekommer.
Som kuriosa kan nämnas att Fresh as
blivit kontaktade av Victoria Beckhams
kock som meddelade att:
”Ms Beckham loves Fresh as”