Foodservice Herbaria

by Niklas Münch

Herbarias kryddor

Beställ pris- och sortimentslista per mail herbaria@munchmedia.se 

Företaget Herbaria grundades 1919. Sedan 1981 har Herbaria i Tyskland försett butiker med inriktning på hälsokost med ekologiska teer, örter och kryddor. 1987 medverkade företaget aktiv till att det första sammanslutningen för naturkost och naturliga matvaror ”Bundesverbandes Naturkost Naturwaren (BNN)” grundades. Herbaria är än i dag mycket aktivt i detta fortsatta arbete. Den gemensamma parollen lyder: ”Sunda, fullvärdiga och naturliga livsmedel”. De mycket stränga riktlinjer som sammanslutningen arbetar efter grundar sig inte enbart på ekologisk odling utan också på miljövänlig och skonsam samt minsta möjliga bearbetning av råvarorna. Läs mer om Herbarias kvalitetsarbete här …

Alla ingredienser, utan undantag, finns angivna på kryddans förpackning. Samtliga ingredienser i produkterna kommer från certifierade ekologiska odlingar. Blandningarna är kompletta, skapade av stjärnkockar och alltid med naturliga råvaror. I de fall salt förekommer i blandningen är det oraffinerat och kommer från en gruva på Sicilien. I vissa blandningar förekommer råsocker – ett brunt oraffinerat rårörsocker. Fördelen med oraffinerat salt och socker är att alla mineraler finns kvar. Vare sig salt eller råsocker innehåller klumpförebyggande medel eller andra tillsatser. Det finns ingen jäst, inget glutamat, ingen maltodextrin eller palmolja, och inga klumpförebyggande medel i någon av Herbarias produkter.

I kryddblandningarna kan det finns risk för spår av gluten, jordnötter, mendel, selleri, senap eller sesam.
Samma produktionslinje används till alla kryddor. Denna produktionslinje rengörs med minutiös noggrannhet efter varje produktion. Valideringen av denna rengöring har hittills också visat att inga spår av allergener har kunnat påvisas. Tyvärr kan vi dock inte med absolut säkerhet utesluta att spår av allergener överförs på annat sätt. För att med hundra procent säkerhet kunna utesluta detta hade vi behövt undersöka alla inkommande leveranser från våra leverantörer med avseende på förekomsten av alla allergener. Av den anledningen har vi för din och vår egen säkerhet beslutat oss för att låta trycka preventiva anvisningar avseende eventuella spår av allergener i våra kryddblandningar.
Storlek foodservice: Kilo, påsar med förslutning. Se alla produkter här

Kontakta oss för mer information

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer