Produktinformation

Herbaria

Vi får till vår glädje ofta höra att de som lagar mat med Herbarias kryddor tycker att det smakar så mycket mer, och att kvaliteten inte kan jämföras med vad de hittar i dagligvaruhandelns kryddhyllor. Många av dem – både butiker och privatpersoner – säger till och med att de älskar kryddorna! Att producera kvalitetsprodukter med respekt för natur och människa och höga smaker kräver lite mer än vanligt. 
Företaget Herbaria med unik kvalitet som hederskodex grundades 1919. Sedan 1981 har Herbaria i Tyskland försett butiker med inriktning på hälsokost med ekologiska teer, örter och kryddor. 1987 medverkade företaget aktiv till att det första sammanslutningen för naturkost och naturliga matvaror ”Bundesverbandes Naturkost Naturwaren (BNN)” grundades. Herbaria är än i dag mycket aktivt i detta fortsatta arbete. Den gemensamma parollen lyder: ”Sunda, fullvärdiga och naturliga livsmedel”. De mycket stränga riktlinjer som sammanslutningen arbetar efter grundar sig inte enbart på ekologisk odling utan också på miljövänlig och skonsam samt minsta möjliga bearbetning av råvarorna.
De första sorterna i den nu aktuella kryddserien kom 2006. Efter år av utvecklingsarbete i samarbete med stjärnkocken Konrad Geiger består serien nu av ca 100 olika kryddor och kryddblandningar. I Norden består sortimentet av ca 70 sorter. För Herbaria är det fullständigt naturligt och självklart att det inte finns några tillsatser i kryddorna. Se alla produkterna här ...


Fresh as

I sortimentet av frystorkad frukt från Fresh-as finns hela bitar och skivor av exotiska frukter samt pulver. Allt av premiumkvalitet och utan tillsatser eller utfyllnad. Frukterna som används är perfekt mogna och när de frystorkas blir både smaken och färgen intensivare, det enda som försvinner är vattnet, alla näringsämnen är kvar. Det är en fantastisk upplevelse att äta en krispig frystorkad bit frukt. I stället för att saften fyller munnen får du känslan av att bita i en maräng som löses upp på tungan och ger dig essensen av en solmogen frukt i hela gommen. Kvalitetsmedvetna kockar med fäbless för innovativa ingredienser väljer frystorkade frukter och bär tillverkade i Nya Zeeland av Fresh-as. Tommy Roff, grundare av Fresh-as, är inte ensam om att använda frystorkningstekniken, det finns flera företag som producerar pulver, snacks och frystorkad mat. Företagets signum är att vara extremt noga vid tillverkningen och bara använda råvaror av högsta kvalitet. Det är energikrävande att frystorka därför är det en extra bonus för dig som konsument att tillverkningen sker i Nya Zeeland där luften är ren och all energi är återvinningsbar är enorm. Se alla produkterna här ...

Sabadi

För Sabadì är choklad en naturprodukt, därför tillsätts inte heller fett, aromer eller någon annan form av tillsatser. Chokladen innehåller enbart kakaomassa, socker och smaksättning som till exempel citrusskal eller kryddor.  Sabadì använder en utvald kakao från Ecuador: Nacional fino de aroma Arriba Superior Summer Selected och produkterna finns i åtta olika smaker, alla stora personligheter. Råmaterialet är ekologiskt certifierat och kommer från fair trade-producenter och Slow Food presidia med respekt för små inhemska samhällen, miljö och biologisk mångfald. Sabadì på italienska är dagen som kanske inte existerar. Dagen då vi saktar ner och reflekterar över vad det är som har betydelse. Dagen då vi reflekterar över vad som är kvalitet i våra liv och vad vi gör för att uppnå den. Det är dagen då vi tar oss tid att njuta av de små sakerna. Det är dagen då vi minns och känner smaken av aprikos så som vi upplevde den som barn. Det är dagen då vi upptäcker hur olika ett äpple kan smaka. Se alla produkterna här ...