Förpackning

by Niklas Münch

Hållbar förpackning bevarar kvaliteten!

Med de typiska stapelbara burkarna av plåt har Herbaria den perfekta förpackningen för kryddspecialiteterna – metall tillhör de mest miljövänliga materialen som finns.
Det är en glädje att ha dem i kryddhyllan – Herbarias burkar. Men de är inte bara fina och mycket praktiska, de skyddar också det värdefulla innehållet i burken på ett optimalt sätt, och de är mycket miljövänliga: Plåt är tunt kallvalsat stål. Och stål kan återvinnas gång på gång utan att kvaliteten försämras. Järn som bearbetas till stål är ett grundämne (Fe) som förekommer i jordskorpan. Att återvinna järn är resurssnålt ur flera aspekter: De naturliga råvarukällorna skonas, avfall från förpackningar reduceras och dessutom går det åt mindre energi att framställa stål ur metallskrot än av järn. Också utsläppet av koldioxid blir därmed lägre. Förpackningar av plåt hör därför till de mest miljövänliga som finns.

Producerad i Tyskland

Därför bestämde sig också Herbaria redan från början för att använda plåt som förpackningsmaterial. Under tiden har det ekologiska företaget Herbaria tagit ännu ett steg och låter nu tillverka hela burken i Sydtyskland, till och med träknoppen på aromskyddet. Det innebär ännu större hållbarhet: Korta transportvägar, rättvisa tyska löner och arbetsvillkor och bättre spårbarhet genom partnerföretaget Müller & Bauer i Metzingen i regionen Schwaben – precis som Herbaria är det ett traditionellt medelstort företag. Med sina engagerade medarbetare står de bakom arbetet.

För Herbaria byggde man till exempel en speciell maskin som skruvar fast den lilla träknoppen på det tillhörande aromskyddet på burken. Träknoppen levereras för övrigt också från ett lokalt trävaruföretag i Oberfranken. Knoppen är svarvad av obehandlat bokträ som är FSC-certifierat från hållbart skogsbruk ägt av Bayerska staten.

För Herbaria är miljöarbetet en hjärtefråga – också när det gäller förpackningsmaterial.

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer