250 g råris Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen med Bella Buljong i 650 ml vatten på låg till medelhög värme. Det tar ca 40 minuter. Vegansk risbowl med grönsaker, persikor och Herbaria Gomasio
Skriv ut
Ingredienser
1 msk Herbaria Bella Buljong
250 g morötter
1 liten rödbeta (70 g)
200 g kokta vita bönor (burk)
1 stor näve örter
2 persikor
100 g granatäpplekärnor (se tips), alternativt vinbär
1 saftig citron
1 msk ljus miso
1dl olivolja
2 msk Herbaria GomasioInstruktioner
Förbered under tiden resterande ingredienser: skala och riv morötter och rödbetor. Häll spadet av de vita bönorna, spara 2–3 matskedar i ett glas. Tvätta örterna, ta bort vissna blad och tjocka stjälkar och centrifugera sedan i en salladsslunga. Kärna ur persikohalvorna, skär fruktköttet i klyftor och ta ut granatäpplekärnorna.
Såsen: Tvätta citronen, gnugga den torr och riv skalet fint. Pressa saften, lägg skal och saft i en hög smal behållare tillsammans med miso och bönvatten, mixa med stavmixern och blanda gradvis i olivoljan.
Fördela alla ingredienser i 4 skålar, ringla över såsen och strö på rikligt med Gomasio.
Tips: Man kan ibland köpa granatäpplekärnor färdiga, men det är också väldigt enkelt att öppna granatäpplet själv: rulla helt enkelt frukten fram och tillbaka på arbetsytan några gånger med lite tryck för att lossa kärnorna. Skär den sedan på tvären, håll den med snittsidan nedåt över en stor skål och knacka på skålen med en träslev tills alla kärnor har fallit ur granatäpplet ner i skålen. Kärna ur andra halvan på samma sätt. Om det hamnar en massa små vita fruktbitar i skålen är det enkelt att ta ut och slänga dem.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Vegansk risbowl med grönsaker, persikor och Herbaria Gomasio
36
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Krämig ärt- och myntasoppa med Herbaria Gomasio
Subscribe
0 Comments
Oldest