1 knippe vårlök Ansa vårlöken och skär den i ringar, ta några av de mörkgröna ringarna åt sidan. Skala och riv kålrabbin. Lägg en tredjedel av ärtorna åt sidan. Fräs grönsakerna med 2 matskedar olivolja i 3 minuter, tillsätt sedan Bella Buljong och 750 ml vatten. Låt koka i 12 minuter, mixa sedan allt mycket fint tillsammans med bladen av 3 myntastjälkar. Låt koka vidare med ärterna du lagt åt sidan i ytterligare 2 minuter. Krämig ärt- och myntasoppa med Herbaria Gomasio
Skriv ut
Ingredienser
1/2 kålrabbi (ca 150 g)
300 g gröna ärtor (motsvarar ca 1 kg ärtbaljor)
4 msk olivolja
1 msk Herbaria Bella Buljong
4 stjälkar mynta
150 g grekisk yoghurt eller labneh
½ citron
några skivor rostat vitt bröd
1–2 msk Herbaria GomasioInstruktioner
Servera soppan kall eller varm. Krydda den kalla varianten med lite citronsaft. Lägg lite yoghurt mitt på varje tallrik, ringla över olivolja och dekorera med myntablad och vårlök. Servera med rostat bröd och krydda soppan generöst med Gomasio.
Tips: Soppan smakar jättegott med färska gröna ärtor och även med frysta ärtor – om du använder färska ärtbaljor, var noga med att koka baljorna med 1 liter vatten i 10 minuter, låt dem rinna av och smaka ev. av buljongen med vattnet.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
30
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Subscribe
0 Comments
Oldest