ca 800 g Hokkaido pumpa Värm ugnen till 210 grader varmluft. Skölj pumpan och skär i tunna klyftor, ta bort kärnorna. Krispiga pumpaklyftor med Veggie kick och persiljeremoulade
Skriv ut
Ingredienser
90 g kikärtsmjöl (ej rostat!)
1,5 dl havremjölk
4 tsk Herbaria Veggie Kick Salt
100 g panko eller ströbröd
Persiljeremoulade:
1 gurka (ca 400 g) Salt
100 g pickles
2 hårdkokta ägg (veganskt alternativ
75 g riven rökt tofu)
150 g majonnäs PersiljaInstruktioner
Blanda kikärtsmjölet med havremjölk till en trögflytande deg, salta och krydda generöst med 4 teskedar Veggie Kick. Salta även pankon lätt. Vänd försiktigt pumpan först i kikärtssmeten, sedan i panko. Olja en ugnsform lätt, lägg pumpabitar på plåten och grädda dem på mittersta gallret i ugnen i totalt 40–45 minuter. Stick hål i grönsakerna med en provsticka då och då, så att du lätt kan bedöma när de är klara.
Medan pumpan tillagas förbereds såsen: Skala gurkan, halvera den på längden och gröp ur kärnorna med en tesked (eller ännu hellre med en glasskopa). Riv fruktköttet, tillsätt salt, pressa ihop lätt och låt det vätska sig. Tärna eller hacka pickles och ägg. Pressa ur den rivna gurkan ordentligt i en kökshandduk (spara gurkvattnet; det är gott som en iskall förfriskning), blanda med ägg, saltgurka och majonnäs och garnera med rikligt med persilja.
Servera de krispiga pumpabitarna med persiljeremouladen.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
33
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Pankostekta grönsaker med Herbaria Veggie Kick
Subscribe
0 Comments
Oldest