500 g benfritt kycklingkött Tärna köttet eller skär det i fingerbreda strimlor, blanda med en matsked Kebap Queen och 2 matskedar olivolja. Låt det dra en liten stund. Herbaria Kebap Queen grillspett
Skriv ut
Ingredienser
2 msk Herbaria Kebap Queen
5 msk olivolja
1 gurka
200 g morötter
2 rödlökar
1 stor näve örter och salladsblad, t.ex. mynta, persilja, rucola, romansallad
1 citron
Salt
Herbaria Trio Noir svartpeppar
150 g naturell yoghurt (10%)Instruktioner
Skala gurkan, skär den i fyra delar på längden, kärna ur och riv dem. Pressa ur all vätska i en duk. Skala och riv morötterna, skala lökarna, skär dem i fyra delar och skiva dem tunt.Skölj, tvätta och centrifugera örter och sallad i en salladsslunga. Pressa saften från en halv citron och skär resten i bitar.
Marinera örter, lök och sallad med citronsaft och resterande olivolja, krydda med salt och Trio Noir svartpeppar. Blanda yoghurt med riven gurka och tillsätt även salt. Trä köttet på spett och stek spetten i het stekpanna eller på grillen, ca 3 minuter på båda sidor. Servera köttspetten med örtsallad och yoghurt och strö över generöst med Kebap Queen.
Tips Kebap Queen passar till alla typer av kött, till exempel schnitzel, kalv, kalkon eller lamm. Goda tillbehör: tunnbröd, pitabröd eller annat vitt bröd, men även bakpotatis, rostad potatis i klyftor.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Herbaria Kebap Queen grillspett
38
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Vegansk kebab med Herbaria Kebap Queen
Subscribe
0 Comments
Oldest