Du är här Allt Gott > Recept > Varumärke > Herbaria > Herbaria Kebap Queen grillspett

Herbaria Kebap Queen grillspett

by Herbaria

Herbaria Kebap Queen grillspett

Print
Serves: 4 Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 500 g benfritt kycklingkött 2 msk Herbaria Kebap Queen 5 msk olivolja 1 gurka 200 g morötter 2 rödlökar 1 stor näve örter och salladsblad, t.ex. mynta, persilja, rucola, romansallad 1 citron Salt Herbaria Trio Noir svartpeppar 150 g naturell yoghurt (10%)

Instructions

Tärna köttet eller skär det i fingerbreda strimlor, blanda med en matsked Kebap Queen och 2 matskedar olivolja. Låt det dra en liten stund.
Skala gurkan, skär den i fyra delar på längden, kärna ur och riv dem. Pressa ur all vätska i en duk. Skala och riv morötterna, skala lökarna, skär dem i fyra delar och skiva dem tunt.Skölj, tvätta och centrifugera örter och sallad i en salladsslunga. Pressa saften från en halv citron och skär resten i bitar.
Marinera örter, lök och sallad med citronsaft och resterande olivolja, krydda med salt och Trio Noir svartpeppar. Blanda yoghurt med riven gurka och tillsätt även salt. Trä köttet på spett och stek spetten i het stekpanna eller på grillen, ca 3 minuter på båda sidor. Servera köttspetten med örtsallad och yoghurt och strö över generöst med Kebap Queen.
Tips Kebap Queen passar till alla typer av kött, till exempel schnitzel, kalv, kalkon eller lamm. Goda tillbehör: tunnbröd, pitabröd eller annat vitt bröd, men även bakpotatis, rostad potatis i klyftor.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x