50 g ärtgroddar Tvätta groddarna och örterna, plocka loss bladen och centrifugera. Skär rödkålen väldigt fint. Halvera avokadorna, ta bort kärnorna, gröp ur fruktköttet med en matsked och skär det i skivor. Herbaria Eivocado smörgås
Skriv ut
Ingredienser
1 näve sallad med groddar, vilda örter och blommor
50 g rödkål
2 små, mogna avokador
70 g bacon (eller tofu, se tips)
2 msk rapsolja
4 ägg
2 msk Herbaria Eivocado
8 mindre eller 4 större skivor vitt surdegsbröd (ca 400 g)Instruktioner
Stek baconet med rapsolja på medelvärme i en stor stekpanna i 5 min tills det är knaprigt, lyft det ur pannan och låt rinna av på hushållspapper. Stek 4 ägg i baconfettet och rosta under tiden brödskivorna.
Varva ingredienserna på brödet, börja med avokadoskivor. Krydda dem med Eivocado. Toppa sedan med groddar, salladsblad och stekt bacon. Lägg ihop 4 smörgåsar av brödskivorna, använd en rostad brödskiva med ett salladsblad och ett stekt ägg som lock.
Tips: Krispiga tofu-remsor Skär 100 g tofu på tvären i 3 mm tjocka remsor, lägg i en platt skål på hushållspapper, täck med hushållspapper, tryck till ordentligt med händerna, byt papper, tryck igen. Marinera med en blandning av 1 tsk Herbaria LangZu BBQ, 1 msk sojasås och 1 msk olja – låt dra i några minuter. Stek tills det är knaprigt i en belagd stekpanna med lite olja.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
33
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Salta kex
Subscribe
0 Comments
Oldest