Sumacbär är sura och beska och har en sammandragande effekt. Växtdelarna innehåller rikligt med garvämnen, under antiken användes rötterna för att garva läder.
Blommande sumac. Bild med tillåtelse från Gernot Katzer
Ropet från Oasen innehåller bergsalt, Gomasio (sesam*, salt), rårörsocker*, dadlar*, pinjenötter*, korinter*, svartpeppar*, apelsingranulat*, persilja*, nanamynta*, malda sumacbär, vitlök*. *Från kontrollerade ekologiska odlingar. Kryddblandningne passar till orientaliska rätter med bulgur som t ex taboulleh och couscous men också till rätter med baljväxter och till sallader.
Salladsdressing: Blanda 1–2 tsk Ropet från oasen med 1 msk kokande vatten, 1–2 msk citronsaft eller vitvinsvinäger och 2–4 msk olivolja.
Vårt recept på taboulleh med Ropet från Oasen hittar du här…