Tabouleh med pepparmynta och granatäpple – med Ropet från Oasen och Hot’n spicy

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
200 g bulgur
3 dl grönsaksbuljong
1 knippe salladslök
½ slanggurka
1 granatäpple
2 msk finhackad bladpersilja
1 msk fint strimlad färsk pepparmynta
3 kvisttomater, skållade, skalade och tärnade (utan kärnor)
1 dl olivolja extra vergine, kallpressad
3 msk vit balsamico
2 msk Ropet från Oasen (Herbaria)
Saften av tre limefrukter
Zest från en lime
Lite smulad Hot’n Spicy (Herbaria)
Flingsalt

Förberedelsetid: 30 min / dragningstid: 30 min
Koka upp buljongen och häll den över bulgurn i en skål. Lägg på lock och låt dra en halv timme (eller tillaga enligt förpackningen). Ansa salladslöken och hacka det vita på löken fint. Skär det gröna på löken i tunna, sneda skivor. Skala slanggurkan, ta ur kärnorna och tärna gurkan fint. Dela granatäpplet och ta försiktigt loss kärnorna. Låt bulgurn droppa av i ett durkslag och häll tillbaka den i skålen. Tillsätt övriga ingredienser, blanda och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.

 

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer