Tabouleh med pepparmynta och granatäpple – med Ropet från Oasen och Hot’n spicy

Foto: sos-design ® Germany

Till 4 personer
200 g bulgur
3 dl grönsaksbuljong
1 knippe salladslök
½ slanggurka
1 granatäpple
2 msk finhackad bladpersilja
1 msk fint strimlad färsk pepparmynta
3 kvisttomater, skållade, skalade och tärnade (utan kärnor)
1 dl olivolja extra vergine, kallpressad
3 msk vit balsamico
2 msk Ropet från Oasen (Herbaria)
Saften av tre limefrukter
Zest från en lime
Lite smulad Hot’n Spicy (Herbaria)
Flingsalt

Förberedelsetid: 30 min / dragningstid: 30 min
Koka upp buljongen och häll den över bulgurn i en skål. Lägg på lock och låt dra en halv timme (eller tillaga enligt förpackningen). Ansa salladslöken och hacka det vita på löken fint. Skär det gröna på löken i tunna, sneda skivor. Skala slanggurkan, ta ur kärnorna och tärna gurkan fint. Dela granatäpplet och ta försiktigt loss kärnorna. Låt bulgurn droppa av i ett durkslag och häll tillbaka den i skålen. Tillsätt övriga ingredienser, blanda och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.