I dag hade vi en äppelkaka till dessert. Gjort på enklast tänkbara sätt.
1. Äppelklyftor i botten på en form
2. Krydda med Portofino från Herbaria
3. Strö på ströbröd och vetemjöl blandat (lika delar) och hyvla smör över.
In i ugnen på 175 grader tills det börjar sprida sig ljuveliga dofter och äpplena mjuknat och blivit knäckiga på ytan. Som ni märker har jag inget exakt recept. Jag vill så gärna men klarar aldrig hålla mig till det ändå, jag får alltid någon idé under tillagningen. Jag inbillar mig också att det är bra att testa och träna fantasin – annars kommer man aldrig på nya sätt.
Portofino säljs nu in över hela Sverige, vi är importörer av varumärket och därför vill jag testa alla blandningarna. Kryddblandningen innehåller apelsin, citron, ringblomma, mynta, tangerinextrakt, fänkål, lavendelblommor, lakrits och blåklint.