Äppelfesten på Nature i Tomelilla blev som vanligt hur trevlig som helst. Det finns troligen inte så många som Anita, Marianne och Linn! De lyckas få alla som kommer in i butiken att känna sig som de mest betydelsefulla människor som finns. Och det i sin tur innebär att det hela tiden är trevliga samtal på gång, vänner som träffas och ibland också tillfälle att skämma bort sig med en ansiktsbehandling med Anitas egna hudvårdsprodukter Exa.
Vi bjöd på äppeltarte med cubebepeppar, här får du receptet
100 g smör
200 g rårörsocker
Kanel
1 msk nymald indonesisk Cubebepeppar (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
2 kg äpplen, skalade och skurna i klyftor
200 g smördeg
Smält smöret i en stekpanna, tillsätt socker, kanel och cubebepeppar. Tillsätt äppelklyftorna och låt allt puttra ca 30 min. Rör ofta så att sockret inte karamelliseras för hårt. När all vätska avdunstat och sockret är vackert brunt tas pannan från värmen. Fördela i fyra portionsformar.
Kavla ut smördegen tunt och ta ut fyra rundlar som är något större än formarna. Lägg rundlarna på formarna och tryck till längs kanterna. Grädda i 180° varm ugn ca 20 min.
Låt svalna 10 min och stjälp upp på tallrikar. Servera äppeltarten med vaniljglass.