Du är här Allt Gott > All > Hamburgare med Mapuche Fire och sambal oelek

Hamburgare med Mapuche Fire och sambal oelek

by Ingrid Münch

anitas dennis med sitt kap till köket

Skulle det smaka med en maffig och kryddstark hamburgare skapad av Dennis på bilden?

I våras när vi var inbjudna till ett event skapat av Anita Ekvall på Nature i Tomelilla inhandlade Dennis flera olika kryddor. Prova gärna hans läckra recept på hamburgare nedan – visst låter det gott.

Din egna burgare med MAPUCHE FIRE!
1 kg nötkött till ca 4-5 pers
1,5 matsked Dijonsenap
1,5 matsked Sambal oelek
Ca 2 matskedar Mapuche fire
En halv finhackad gul lök
Salt & svartpeppar & lite olivolja

Det är viktigt att bearbeta färsen så alla kryddor kommer fram. Glöm inte ha grillen på hög värme!

anita linn nature tomelilla 2

På bilden kan du se mitt första besök med min kryddtrunk hos Anita, Linn och Marianne på Nature – Anita hade fastnat för ett inlägg jag skrivit på Facebook och undrade om jag inte ville komma och visa kryddorna i butiken. Det mötet blev början på detta underbara samarbete vi har nu med event ett par gånger om året. Anita är en mästare på att skapa möten och möjligheter – att få kunder att känna sig välkomna och hon har omtanke om alla. Jag är full av beundran – och glad över att jag fått lära känna henne.

kryddexponering på vardagslyx österlen

På samma event som Dennis på bilden ovan köpte en del kryddburkar såg det ut som på bilden ovan när vi exponerade våra kryddor i bilhallen i Tomelilla (mer kryddor än blommor dock). Vi trivdes bra i sällskap med alla Mercedesbilarna, och vi hade försäljningsrekord på kryddorna. En del kunder hade tidigare köpt någon sort i Anitas butik och tyckte om smakerna och dofterna. Yippieee säger jag – de bästa kunderna är det som smakat, för de vill ha fler. Det är en ynnest att arbeta med Herbarias kryddor.

 

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x