”Gjorde ett vitlöksbröd som var helt magiskt häromdagen med örter och Pizza e pasta-kryddan från Herbaria. Det blev otroligt gott”.
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 msk Pizza e pasta
4 msk olivolja
4 st rivna vitlöksklyftor
Ca 6-7 dl vetemjöl
Alla kryddor från Herbaria
Blanda ut jästen med vattnet, tillsätt alla kryddor och salt samt 2 av vitlöksklyftorna . Ta 2 msk olivoljan i vätskan, blanda resten med 2 st rivna vitlökar att pensla brödet med efter gräddning.
Montera ner mjölet i vätskan och knåda tills degen är smidig och slät. Jäs i ca 45-50 min.
Platta ut degen på ett bakplåtspapper i en 2 cm hög cirkel. Skåra med kniv 16 bitar. Låt jäsa i 30 min. Starta grillen med pizzasten på ca 250 grader. Baka av brödet i grillen med en liten skål vatten i ca 15-20 min eller tills brödet har 96 grader innertemperatur. Pensla med vitlöksoljan och strö på lite Pizza e pasta krydda. Kyl ner på galler och avnjut med lite vitlökssmör.