Johan Rosengren framför skafferiet på Green, Västra hamnen, Malmö
Paul och Daniel på Green, Västra hamnen, Malmö
Vi är mycket glada över att Green Matmarknad i Turning Torso Gallery har bestämt sig för att köpa in hela vårt kryddsortiment från Herbaria.
Green som öppnade den 27 januari är en fullskalig matbutik med företrädesvis ekologiskt och närodllat sortiment. I butiken finns ett demonstrationskök där man får direktkontakt med kockar som ger tips, bjuder på smakbitar och bidrar till en hemtrevlig stämning, något som ger anledning att prata inte bara med personalen utan också med andra kunder. Intill köket finns ett köksbord där man kan slå sig ner. Urtrevligt!
Integrerat finns en restaurang som består av en ”matrumsdel”, ett vardagsrum och ett växthus. Inredning av gamla pinnstolar, öppna brasor och en opretentiös stämning gillas skarpt.
Ett smart återvinningstänk ger ett fyllt skafferi i växthusdelen av restaurangen. Tanken är att inget ska förfaras, det som är moget men inte säljs i butiken förädlas och används i restaurangen.
På öppningsdagen när vi träffade på Johan Rosengren som är kökschef med ett förflutet på Aqvavit, Marcus Samuelssons krog i New York och hos Melker Andersson, ville han visa oss riktigt läckra kryddprodukter och drog med oss in i butiken. Jag blev lätt nervös, men vad han ville visa var – vårt sortiment. Det känns riktigt gott!