Du är här Allt Gott > Recept > Varumärke > ALLTGOTT > Ukrainsk fläskkorv (kovbasa, ковбаса)

Ukrainsk fläskkorv (kovbasa, ковбаса)

by Niklas Münch

Ett klassikt Ukrainskt recept på Kolvbasa.
Ett måste för grillsesongen.
Vi har använt Herbarias kryddor och ALLTGOTT havsalt.

Ukrainsk fläskkorv (kovbasa, ковбаса)

Print
Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 750 g (75%) fläskkarré250 g (25%) späck från gris½ vitlökshuvud, lagom stort, pressat18 g havssalt  från ALLTGOTT3,5 g svartpeppar, mald,  från Herbaria2 g korianderfrön, mald,  från Herbaria1 dl isvattengrisfjälster (35-38 mm)

Instructions

Blanda pressad vitlök, havssalt, malen svartpeppar, korianderfrö och isvatten i en skål. Ställ undan svalt och låt dra för att frigöra smaker och aromer.
Lägg grisfjälster i kallt vatten och ställ i kylen.
Mal kött och späck grovt (8 mm hålskiva). Blanda noga med övriga ingredienser och låt stå övertäckt minst 4 timmar i kylen, för att smaken ska utvecklas.
Ta ut fjälstren från kylen och skölj dem under rinnande vatten så att allt salt försvinner. Var även noga med att låta vattnet rinna genom på insidan.
Fyll smeten fast i fjälster och forma korvarna ca 10 cm långa.
Stick små hål i korvarna med en knappnål och häng dem i kylskåpet över natten.
Korvarna håller sig ca 2 dygn i kylskåp eller 2-4 mån i frysen.
Stek eller grilla på medeltemperatur och höj temperaturen i slutet för att få en stekyta.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x