Ett klassikt Ukrainskt recept på Kolvbasa.
Ett måste för grillsesongen.
Vi har använt Herbarias kryddor och ALLTGOTT havsalt.
Blanda pressad vitlök, havssalt, malen svartpeppar, korianderfrö och isvatten i en skål. Ställ undan svalt och låt dra för att frigöra smaker och aromer.
Ingredients
Instructions
Lägg grisfjälster i kallt vatten och ställ i kylen.
Mal kött och späck grovt (8 mm hålskiva). Blanda noga med övriga ingredienser och låt stå övertäckt minst 4 timmar i kylen, för att smaken ska utvecklas.
Ta ut fjälstren från kylen och skölj dem under rinnande vatten så att allt salt försvinner. Var även noga med att låta vattnet rinna genom på insidan.
Fyll smeten fast i fjälster och forma korvarna ca 10 cm långa.
Stick små hål i korvarna med en knappnål och häng dem i kylskåpet över natten.
Korvarna håller sig ca 2 dygn i kylskåp eller 2-4 mån i frysen.
Stek eller grilla på medeltemperatur och höj temperaturen i slutet för att få en stekyta.