Sussie på Gränne Knäcke är en annan av våra fantastiska återförsäljare och också produkttestare. Hon har provat Stromboli Fire – Herbarias Medelhavscurry och Stora Karavanen från det ortientaliska köket.
Det som är mest slående med Herbarias kryddor är att det är så lätt att laga mat. Allt är liksom förpackat i den lilla burken. Dessutom är kryddorna väl balanserade och bjuder på nya smaker.
Jag älskar färgerna som inte är grälla och som alla ser så snygga ut i hyllan. Det inre locket är ett superplus. Jag kanske tycker att burken är lite stor. Jag tror jag kunde sälja flera sorter om den var lite mindre. Ingen kritik bara en liten tanke.
Informationen är perfekt.
Strombolin använde jag till kött denna gång men jag kan tänka mig att använda den till fisk men kanske mildra den lite med att göra ett täcke av creme fraiche och ost för att ge fisksmaken lite spelrum. Karavanen styrde mig till rekommendationen på burken till köttfärssås. Efter en test blir fantasin stimulerad och användningsområdet större.
Jag har lite svårt för att ha den rena kryddan på tungan. Jag ska prova det…… Jag är väldigt mycket doftmänniska.
Jag tror att dom blandningarna jag fick kan användas till alla maträtter i olika stor dos och tillsammans med andra råvaror.
En vildsvinsflank blev masserad med Stromboli fire. Stekt och bräserad med Renee Voltaires lantbuljong, färska tomater och paprika, lite japansk vinäger och fisksås för sältan.
Gjorde en köttfärssås med hjälp av stora Karavanen. Mina barnbarn hatar lök. Stekte färs med karavanen, tomatpuré och tillsatte en burk fina krossade tomater. Fransk senap och lantbuljong. S&p.
Tack för att ni förgyller mitt kök, avslutar Sussie. Tack själv, säger jag!
Titta in på Gränna Knäckes hemsida, och kolla in Sussies eget varumärke Bitch Kitchen