Ibland är det enklaste det godaste. Den här soppan gör jag ofta när det inte finns ”någonting” i kylen. Det vill säga potatis, lök och morötter och en rest av något kött finns alltid hemma. Jag fräser på skivad potatis och skivad lök och tillsätter vatten och slantade morötter. Jag kryddar med Pumpakungen som är en ny favorit hos oss när vi vill ha fram nordiska smaker, jag brukar kalla den en svensk curry. Jag kryddar också med lite Petit Chef om jag vill ha en mildare soppa och med Ludwigs Livrätt om jag vill ha en kraftigare smak. I båda fallen blir resultatet kanonbra. När soppan kokat klar tillsätter jag lite grädde och smakar av. Eventuellt krävs det lite Pumpakungen till. Som du ser på bilden blir soppan härligt guldgul. Ofta serverar jag med en klick iskall crème fraîche.
Pumpakungen innehåller kokos, bergsalt, rårörsocker, vitlök, ingefära, gurkmeja, paprika, kanel, spiskummin, korianderfrö, kardemumma, svartpeppar, vanilj, cayennepeppar. Visst låter det gott med den blandningen i en soppa!
Och det bästa är att du kan vara säker på att det inte finns vare sig jäst, glutamat, maltodextrin eller några klumpförebyggande medel i kryddburken. Och saltet och råsockret är inte raffinerat!