Ansjovisrulle – vår favorit
Ansjovisrullen består av en fylld ugnspannkaka. Rätt och slätt! Inget komplicerat och ändå så gott. Fyllningen kan röras ut med lite crème fraîche om du vill.
- 3 ägg
- 6 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 50 g smör eller margarin
- Fyllning:
- 3 små gula lökar
- 4 msk smör
- 2 msk dijonsenap
- 200 g ansjovisfiléer
- 2 dl finklippt dill
- 2 dl riven ost
- 2 dl riven ost till gratineringen
Vispa äggen med lite av mjölken, tillsätt allt mjölet och vispa smeten slät innan resten av mjölken och saltet tillsätts. Häll i det smälta smöret. Lägg bakplåts-papper i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 225° varm ugn i cirka 30 min. Stjälp upp på smörgåspapper. Fyllning: Hacka löken fint och fräs den i smör tills den blir blank och mjuk. Tillsätt senap, hackad ansjovis och dill. Bred ut fyllningen på ugnspannkakan och strö riven ost över. Rulla ihop som en rulltårta och lägg rullen diagonalt i långpannan med skarven neråt. Strö på riven ost och gratinera i 250° varm ugn i cirka 10 minuter.
• Rullen kan också fyllas med köttfärssås och gratineras.
Tips med Herbaria kryddor:
Jag tror att det skulle passa att smaksätta pannkakssmeten till ansjovisrullen med lite Red Hot Chili curry.
Och ett tips som är självklart, i alla fall på vinterhalvåret, är att använda Herbarias torkade dill i stället för kletig fryst dill. Dillen odlas av ett traditionsfyllt familjeföretag i bayerska Franken. Direkt efter skörden torkas dillskotten skonsamt på gården. Vi kallar produkten dillskott för att betona att det inte finns några stjälkar i dillburken – bara de finaste skotten.