Kryddtips från Inredning och sköna ting
Beatrice och Linda på Inredning och sköna ting fastnade för Herbarias ekologiska kryddor på höstens Formex. Här kan du läsa deras tips och hur de använt kryddorna. Jag har provat och tycker särskilt mycket om tipset att låta Söta Geishan men också Lilla Lena svälla i lite vatten – eller blanda kryddan i crème fraîche och låta den stå en stund innan den används som fyllning i till exempel en rulltårta.
Så här skriver Beatrice:
Nu har vi testbakat och fått några enkla favoriter!
Lilla Lena blir jättegod i sockerkaka o muffins, smakar som mjuk pepparkaka ungefär fast med liten twist!
Söta Geishan är så enkel att göra gott med, jag upptäckte att om man låter kryddan svälla i lite vatten så blir det en mumsig fyllning till kakor etc. jättegott till pannkakor
Kakmonstret hamnade på smördegskakor o kommer att passa extra bra till Jul.
Jag har idag tillagat kyckling i lergrytan här hemma o blandade Tajine Marrakech med lite olja och soya och så lade jag bara blandade wokgrönsaker intill kycklingen och jag är helt salig över resultatet. Så otroligt enkelt och nyttigt så det är definitivt vardagsmat. men känns som en festmåltid när man sätter sig till bords och äter, helt klart en ny favorit för mig i mitt egna kök!
Vill du läsa mer om de söta kryddorna klickar du här… En söt couscous med Söta Geishan kan kanske tjäna som inspirationskälla för din dessertkonster i köket.