På Bokmässan bläddrade jag i massor av kokböcker, detta underbara nöje som man kan ägna sig åt på andra våningen samtidigt som man lyssnar på kockarna på scenen. I hörnet där böckerna i Grythyttans kokbokstävling exponeras finns en pall och på armlängds avstånd de läckraste bilder, recept och idéer till egna experiment mean kan tänka sig. Här hittade jag ett par godbitar som du får bilder till i ett par kommande inlägg.
Men nu först till den underbara olja på bilden! Den hittade jag i Tareq Taylors nya kokbok. En pepparolja! Med långpeppar och andra godbitar från pepparens värld. Jag har så klart redan testat. Kanske ska vi ta med oss en flaska till Älska Mat-mässan i slutet på oktober där vi ställer ut. Det är alltid roligt att kunna inspirera kunderna. Enligt Tareq skulle man värma upp olja med pepparen i. Men jag använde så fin olivolja från Fontana att det hade varit synd. Jag inbillar mig att oljans doft och smak påverkas av uppvärmningen.
Prova detta, det blir en helt sagolik olja, men har dragit en vecka nu, men jag låter pepparen fortsätta ge smak. Den har mycket att ge ännu.
Jag tänker mig också att göra en kryddolja på vår Capricciopeppar från Herbaria. Den innehåller, långpeppar, grönpeppar, tellicherry, kryddpeppar och cubebepeppar. Det blir nästa projekt och då gör jag också en ny omgång av Tangooljan: Tango spice och Hot’n spicy ur vårt sortiment av ekologiska kryddor för finsmakare. Den är het och urläcker!