Pizza e Pasta är en kryddblandning från Herbaria som antingen kan användas i kvarn och malas över den färdiga pizzan, pastarätten eller användas som allroundkrydda på köksbordet. Men den kan också krydda en rätt under tillagningen och då behöver den inte malas. Pizza e Pasta innehåller bergsalt, svartpeppar*, tomat-* och paprikaflingor*, vitlök*, timjan*, oregano*, persilja*. *Från kontrollerade ekologiska odlingar.
När jag gör pasta kokar jag pastan i saltat vatten tills ca 2 minuter återstår av koktiden. Tiden beror lite på vad jag ska tillsätta av smaker (hur lång koktid de har). Under tiden pastan kokar finhackar jag lök, hackar tomat, plockar basilika i trädgården och skär bort skinnet på rödingfilén.
När tiden är inne (ca 2 min innan pastan är klar) häller jag bort NÄSTAN allt vatten. Tillsätter lök, tomathack och basilika och ringlar över olivolja. Rör noggrant och lägger sedan locket på kastrullen och låter allt koka en liten stund. Rör igen och lägger bitar av rödingfilé ovanpå pastablanndingen. På med locket igen och låt fisken ånga klar. Nu är allt vatten borta och pastan har fått smak av allt det goda.
Riktigt gott! Att tillaga pasta så här gör den godare, fastare och smakfullare. Prova får du se!