Brunchen i dag bestod bland annat av fullkornsbröd med utstansade hål som fylldes med ägg och stektes. Det fungerade fint att stansa ut hålen med ett Herbaria-lock, storleken blev precis lagom.
Till de stekta äggbröden läckra tillbehör – sardiner med mild, fin och mustig smak. Burken har jag fått av Asif på Bustamente Promotions. Jag tänker krydda smöret som jag ska steka bröden i med Neptuns Dröm – en fiskkrydda från Herbaria som också passar finemang till äggrätter av alla slag.
Jag börjar med att smälta smöret och smaksätta det med Neptuns Dröm som bland annat innehåller örter, tomat och oliver. När smöret tystnat lägger jag i brödskivorna och knäcker ägg i hålen. Vänd när ägget stelnat och brödet fått lite färg. Stek en stund på den andra sidan.
Lägg upp med bitar av sardin och långtidsbakade körsbärstomater. Sparsamhet är en dygd så jag steker också de utstansade rundlarna.