Du är här Allt Gott > Recept > Världens kök > Mexikansk mat > Mexikansk majonnäs

Mexikansk majonnäs

by Niklas Münch

En spännande mexikansk kombination av mustigt och rökigt med chilihetta och en frisk syrlighet. Används i marinader och för kryddning av rätter där den rökiga tonen från chilin kommer till sin rätt. Syrligheten från limen blir ett perfekt komplement i saltet. Till mexikanska rätter, grönsaker, kött, frukt. Mortla eventuellt saltet och smaka av rätten med det vid matbordet.

Mexikansk majonnäs

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 2 äggulor
  • 2,5 dl matolja.
  • 1 msk färskpressad saft från en ekologisk lime
  • Smaksättning (till 3 dl hemslagen majonnäs):
  • 1 tsk Havssalt Guajillo chili Pasilla chili Lime från ALLTGOTT

Instructions

Lägg äggulor och pressad lime i en bunke.
Tillsätt oljan lite i taget under vispning tills majonnäsen tjocknar.
Blanda majonnäs och Havssalt Guajillo chili Pasilla chili Lime

Tips: Majonnäs passar utmärkt till sötpotatis.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x