7 skivor rågbröd
50 g smält smör
6 gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 dl kesella
2 dl majonnäs
400 g färskrökt lax
300 g räkor
1 liten finhackad rödlök
1 1/2 dl finhackad dill
chilipulver
salt och peppar
stenbitsrom, hackad persilja,
en citronskiva och rucolablad
Finfördela rågbrödsskivorna i matberedaren tillsammans med det smälta smöret. Tryck ut blandningen på botten i en springform. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten.Vispa grädden och blanda den med kesella och majonnäs. Hacka laxen och räkorna och blanda ner hacket tillsammans med lök och dill. Smaka av med chilipulver, salt och peppar. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i lite grädde. Blanda ner gelatinet i fyllningen. Bred fyllningen på bottnen och ställ därefter in tårtan att stelna i kylskåpet i 4–5 timmar. Strax före serveringen garneras tårtan med hackad persilja, svart stenbitsrom, citronskiva och rucolablad.