3 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
50 g smör eller margarin
Fyllning:
3 små gula lökar
4 msk smör
2 msk dijonsenap
200 g ansjovisfiléer
2 dl finklippt dill
2 dl riven ost
2 dl riven ost till gratineringen
God kvällsrätt tillsammans med en grönsallad. Vispa äggen med lite av mjölken, tillsätt allt mjölet och vispa smeten slät innan resten av mjölken och saltet tillsätts. Häll i det smälta smöret. Lägg bakplåts-papper i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 225° varm ugn i cirka 30 min. Stjälp upp på smörgåspapper. Fyllning: Hacka löken fint och fräs den i smör tills den blir blank och mjuk. Tillsätt senap, hackad ansjovis och dill. Bred ut fyllningen på ugnspannkakan och strö riven ost över. Rulla ihop som en rulltårta och lägg rullen diagonalt i långpannan med skarven neråt. Strö på riven ost och gratinera i 250° varm ugn i cirka 10 minuter.
Rullen kan också fyllas med köttfärssås och gratineras.