Du är här Allt Gott > All > Långtidsbakade körsbärstomater och infrysta

Långtidsbakade körsbärstomater och infrysta

by Ingrid Münch

20130721-154203.jpg
Det allra första jag gjorde när vi kom hem med tomatskörden från Vikentomater var att sätta ugnen på 90 grader. Här ska lagas långtidsbakade körsbärstomater.  Jag fyllde en långpanna med tomater, ringlade lite fin olivolja över. Just den jag använde den här gången kommer från Bustamente Promotions. När vätskan  försvinner koncentreras smaken och blir ljuvligt söt. Jag lät tomaterna stå 5 timmar i ugnen.

20130721-154223.jpg
Jag fyllde också ett par plastpåsar med tomater. Det är ett jättebra sätt att senare kunna skala dem på ett enkelt sätt. Jag håller dem en liten stund under vattenkranen och kan då lätt ta bort skalet. Antingen kan jag använda dem i en ratatouille eller göra Portofinomarinerade tomater.

20130721-154308.jpg

Så här underbart vackra blev de långtidsbakade tomaterna!

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x