Ett blomsterbröd med Herbarias Provensalska Vildblommor. Degen till de här kuvertbröden är mycket lös och blommorna behåller färgen under gräddningen.
Rör samman 50 g jäst med 7 deciliter kallt vatten och 2-3 tsk salt. Tillsätt lite mjöl i taget och rör in det med en träsked. Fortsätt med mer mjöl (du kan blanda olika sorter, men det mesta ska vara vetemjöl). Degen ska vara riktigt klistrig när den är klar. Häll nu 1 1/2 dl matolja över degen och arbeta in den med träskeden. Nu lossnar all deg från kanterna (perfekt, det blir lätt att diska bunken). Ställ in bunken i kylskåpet över natten.
Nästa morgon ställer du in ugnen på högsta värme och tar ut bunken. Strö vildblommor över degen men rör inte i den utan ta försiktigt en klick av den uppjästa deg från kanten och fös över den på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa minst en halvtimme på plåten och ställ därefter in den mitt i ugnen. När bröden är klara penslas de med smör.