Maränger med spännande kryddning har blivit mitt paradnummer på kryddprovningarna. Här är de dessutom dekorerade med Provensalska Vildblommor. Jag gör en fransk maräng som blir hård rakt igenom. Den är lätt att transportera och om man gör dem riktigt små är de dessutom lätta att äta. Jag serverar vispad grädde i en skål bredvid.
I botten på glaset crumble som kryddats med någon av Herbarias kryddor och på den en limekräm med cubebepeppar och rivet limeskal.
Caesarsallad serverad i glas med en läcker dressing. Till vänster i bild en kryddad kräm med en bit kycklingfilé och koriander.
Wow, så snyggt med våra färgstarka underlägg på svart duk. Riktigt välkomnande för gästerna. Dukningen fullbordas med några korn i de gula cirklarna av de olika pepparsorterna som vi kommer prova.
De fem smårätterna på plats, ett glas för måltidsdrycken pepparte och ett vattenglas.
Livligt diskussioner om var smakerna sitter – våra smaklökar är så annorlunda att det är omöjligt att berätta hur en krydda smakar – alla har sina doft- och smakminnen att referera till. Spännande!
På bilden värdinnan för denna kryddprovning AnnaKarin Nilsson – driftigare och mer inspirerande person får man leta efter.