Kryddprovning med Herbarias kryddor på Tallviksvägen

by Ingrid Münch

kryddprovning-maränger

Maränger med spännande kryddning har blivit mitt paradnummer på kryddprovningarna. Här är de dessutom dekorerade med Provensalska Vildblommor. Jag gör en fransk maräng som blir hård rakt igenom. Den är lätt att transportera och om man gör dem riktigt  små är de dessutom lätta att äta. Jag serverar vispad grädde i en skål bredvid.

kryddprovning-limekräm

I botten på glaset crumble som kryddats med någon av Herbarias kryddor och på den en limekräm med cubebepeppar och rivet limeskal.

kryddprovning-annakarin-3

kruddprovning-caesar-sallad

Caesarsallad serverad i glas med en läcker dressing. Till vänster i bild en kryddad kräm med en bit kycklingfilé och koriander.

kryddprovning-annakarin-5

Wow, så snyggt med våra  färgstarka underlägg på svart duk. Riktigt välkomnande för gästerna. Dukningen fullbordas med några korn i de gula cirklarna av de olika pepparsorterna som vi kommer prova.

kryddprovning-annakarin-4

De fem smårätterna på plats, ett glas för måltidsdrycken pepparte och ett vattenglas.

kryddprovning-annakarin-underlägg-1

kryddprovning-annakarin-gästerna

Livligt diskussioner om var smakerna sitter – våra smaklökar är så annorlunda att det är omöjligt att berätta hur en krydda smakar – alla har  sina doft- och smakminnen att referera till. Spännande!

kryddprovning-annakarin-gästerna-4

På bilden värdinnan för denna kryddprovning AnnaKarin Nilsson – driftigare och mer inspirerande person får man leta efter.

kryddprovning-annakarin-gästerna-2

 

 

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x