Kryddkaka med six spices

by Ingrid Münch

kryddkaka-med-six-spices

Saftig kaka med kryddiga undertoner

Rör 125 g smör och 2,5 dl strösocker vitt och pösigt.

Blanda ner 3 ägg, ett i taget. Riv en liten squash (skala den inte, det blir effektfullt med de gröna prickarna i kakan) och ett äpple i smeten.

Blanda 4,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bikarbonat och 4 tsk Six Spices (Herbaria) och rör ner det i smeten.

Vänd ner 2,5 dl grekisk yoghurt.

Grädda i smord och bröad form i 175 grader varm ugn.

Glasyren består av florsocker, vatten och frystorkat passionsfruktpulver (Fresh as). Eftersom det frystorkade pulvret drar åt sig fuktighet torkar glasyren på ytan. Nästa gång jag bakar den här saftiga kakan tänker jag använda frystorkad rödbeta i pulver till en glayr som jag gör på

 

 

 

 

 

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x