Ett urval av bilder från Skånes Matfestival 23-25 maj 2014.
Ur marknadsföringen för Skånes matfestival: ”Nyfiken och hungrig? På jakt efter ny inspiration? Kulinarisk turist som vill upptäcka det senaste? Matnörd som har upplevt allt? Sugen på smaken av det skånska köket? Under festivalen har du möjlighet att provsmaka, äta, njuta och insupa mängder av nya sensationer. Skånes Matfestival blir årets mest spännande och smakrika festival. Här kan du möta företag, matproducenter och mathantverkare, delta på workshops och få ny kunskap och inspiration.”
Vår monter var placerad i Grönt-tältet. Vi hade en perfekt hörnplacering med stor tillströmning av besökare.
Jag hade kryddprovning i Köket både lördag och söndag. Fokus låg på att smaka och identifiera smakerna och aromerna hos rosépeppar, cubebepeppar, långpeppar, tellicherrypeppar, grönpeppar och vitpeppar. Dessutom pratade jag om företaget Herbaria och om hur noga de på laboratoriernivå undersöker alla råvaror till kryddblandningarna samt om företagets sociala engagemang. Till min glädje var det mycket omtyckt, och alla de som lyssnade fick upp ögonen för att peppar inte bara är något som slentrianmässigt mals över en maträtt.
Fantastiskt många besökare och ett lika fantastiskt soligt väder gjorde alla på strålande humör.
Vi hann knappt med att prata med och betjäna alla under vissa stunder.
Vilda Hilda kom på besök, så klart måste hon ha med sig en burk Vilda Hilda. Läs mer om hennes besök på festivalen här…
Höganäs saluhall exponerar alltid sina råvaror och produkter väldigt robust och helt i min stil. I saluhallen hittar du också ett stort sortiment av Herbarias kryddor.
Agneta Sæden med kolleger från Cacao International bjöd på sin kunskap om choklad. De använder Herbarias Provensalska Vildblommor till ett chokladbräck gjord på den finast tänkbara peruanska choklad.