Vilka nyheter kommer ni presentera under Formex?
Ett riktigt spännande skafferisortiment! Syrliga Edeltraut är för syrning och tillverkning av surkål med smak av cubebepeppar, kummin och enbär. Tutto Mio! med rosmarin, korianderfrö och lagerblad passar till ljuvliga antipastirätter. Och den ädle Graf von Lax med hickory röksalt, kyndel, citrus och olika pepparsorter bidrar till rökig smak åt gravat ankbröst och förnyar smaken på gravlaxen.
Det låter som ett nostalgiskt tema, är vi mogna för att låta oss inspireras av gamla tillagningsmetoder?
Ja, vi tror det. Vår Edeltraut minner om svunna tider smakmässigt, en längtan till det genuina. Det är jättepopulärt att syra och göra egen surkål nu, och surkål med vitvin kryddat med Edeltraut blir fantastiskt gott. Tutto mio! är också en krydda för konservering av grönsaker och jag ser jättemycket fram emot att få reaktioner på Graf von Lax.
De där riktiga basprodukterna kanel, oregano och timjan – finns de också hos Herbaria?
Ja, det är också nytt inför hösten – bland annat en ljuvligt doftande söt paprika från Szeged i Ungern, den skördas sju gånger per säsong för att bara de mogna frukterna har den rätta smaken. Över huvud taget tillhör Herbarias odlare de allra skickligaste. Lavendelblommorna som har otroligt stark smak, kommer från Rosornas dal i Balkanbergen och den malda kanelen från nationalparken Kerinci-Seblat på Sumatra är mycket exklusiv – jag har aldrig doftat något liknande. Vi har totalt 14 olika baskryddor – däribland också oregano, timjan, rosmarin, spiskummin, gröna kardemummakapslar.