”Vår” kryddhylla på ICA Emporia i Malmö. Vid senaste demodagen gjorde vi tryffelchips – Niklas och jag gräddade och kunderna åt med mycket god aptit.
Att göra tryffelchips är det enklaste man kan göra i matlagningsväg. Riv en vanlig enkel ost på rivjärnet. Blanda med några skedar tryffellycka i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader. ”Knip” med tre fingrar lite av den kryddade osten och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Fyll plåten, men lämna lite mellanrum, osten flyter ut när den gräddas. Sätt in plåten i ugnen. Tänk på att grädda chipsen tillräckligt länge. Det ska ha bildats små hål i dem (det ska se ut som ett spetsmönster) när de är klara. Förvara dem i en lufttät burk. Servera till drinken nästa gång du har gäster.
Vi hade sådan tur att kocken som demade efter oss behövde lite kryddor – se sista bilden