Du är här Allt Gott > Recept > Måltid > Efterrätt > Sockerfri pannacotta utan gelatin

Sockerfri pannacotta utan gelatin

by Ingrid Münch

Sockerfri pannacotta utan gelatin

Print
Serves: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1,5 msk passionfruktpulver från Fresh as Ev. 1/2 gelatinblad (lägg i ett glas med kallt vatten tills det mjuknar)
  • Alt. smaksättning 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1,5 msk hallonpulver från Fresh as Ev. 1/2 gelatinblad (lägg i ett glas med kallt vatten tills det mjuknar)

Instructions

Vispa ner frukt/bärpulvret i gräddblandningen. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt ev. gelatinblad nu och vispa tills det lösts upp. Låt svalna ca 15 min och fördela därefter pannacottan i glas.  Ställ in i kylskåpet till pannacottan stelnat. Garnera med t.ex. smulad maräng och sikta över florsocker.

Information Det behövs knapp något gelatin i pannacottan när du smaksätter med frystorkat pulver. Anledningen är att pulvret vill återställa den vattenbalans frukten/bäret hade före frystorkningen (ca 80 % vatten försvinner vid frystorkningen). Den vätskan hämtas från grädden och mjölken. Det gör att pannacottan i stort sett stelnar naturligt utan hjälp av gelatin.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x