2 dl vispgrädde Alt. smaksättning Vispa ner frukt/bärpulvret i gräddblandningen. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt ev. gelatinblad nu och vispa tills det lösts upp. Låt svalna ca 15 min och fördela därefter pannacottan i glas. Ställ in i kylskåpet till pannacottan stelnat. Garnera med t.ex. smulad maräng och sikta över florsocker. Information Det behövs knapp något gelatin i pannacottan när du smaksätter med frystorkat pulver. Anledningen är att pulvret vill återställa den vattenbalans frukten/bäret hade före frystorkningen (ca 80 % vatten försvinner vid frystorkningen). Den vätskan hämtas från grädden och mjölken. Det gör att pannacottan i stort sett stelnar naturligt utan hjälp av gelatin.Sockerfri pannacotta utan gelatin
Skriv ut
Ingredienser
1 dl mjölk
1,5 msk passionfruktpulver från Fresh as
Ev. 1/2 gelatinblad (lägg i ett glas med kallt vatten tills det mjuknar)
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1,5 msk hallonpulver från Fresh as
Ev. 1/2 gelatinblad (lägg i ett glas med kallt vatten tills det mjuknar)Instruktioner
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
Sockerfri pannacotta utan gelatin
234
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Crème brûlée på vårt sätt
Subscribe
0 Comments
Oldest