Under Formexmässan i Stockholm i augusti hade vi nöjet att kunna bidra med kryddor till den eminente kocken Magnus Albrektsson som driver sitt cateringföretag i Stockholm. Magnus har arbeteta på Tore Wretmans Riche, Restaurang Leijontornet och han har varit köksmästare inom Rolfs Kök Koncernen för att bara nämna några. På mässan stod Magnus för matlagningen i The Big Green Eggs monter.
Kryddorna Magnus valde ut för att använda i köket var cubebepeppar, Skogslycka och Mapuche Fire. På bilden ser du grillad paprika nyss uttagen ur EGGet. Magnus skar den i stora munsbitar och kryddade med Mapuche Fire för att förstärka den rökta smaken.
Mapuche Fire innehåller Paprika*, hickory röksalt, koriander*, spiskummin*, cayennepeppar*, buffelgräs*. * Från kontrollerade ekologiska odlingar.
Mapuche Fire är en tuff kryddblandning för BBQ och ugnsrätter. Den passar fint till kötträtter, krämiga soppor och bönrätter. Kryddan har hämtat sin inspiration från en traditionell krydda vanlig hos de sydamerikanska Mapuche-indianerna.