Laxrulle – recept Staffan Rosvall

by Ingrid Münch

Grillad och glaserad laxrulle

Recept och bild: Staffan Rosvall

Skär en laxbit ca 15 cm lång och 5–6 cm bred. Låt skinnet sitta kvar på 2 cm. Krydda med salt, mortlad tellicherrypeppar, Hot’n spicy chili, citronzest, dill och paprikapulver.
Rulla ihop i plastfilm och låt ligga i kylskåp någon timme. Rök laxen på ca 70–80 grader med ek eller en (innertemperatur 37–38 grader).
Låt den svalna. Skär laxen i 2–3 cm skivor. Grilla över direkt värme tills innertemperaturen är 42–45 grader. Pensla med lite BBQ sås.

Från Herbaria:

Tellicherrypeppar

Hot’n spicy bro eye chili

Paprikapulver

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Denna hemsida använder kakor för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att du tycker det är ok. Godkänn Läs Mer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x