Här kommer Ulrika Aastrups Bergs recept på något riktigt gott, bara för att det är roligt – och jordgubbstider ….
Jordgubbsglass på valnötsmaräng
- 100 g hackade valnötter
- 100 g mörk choklad
- 3 äggvitor
- 1 dl socker
- 3 äggulor
- 1 dl socker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl kesella
- en knapp liter jordubbar
- 1 msk Grandma’s Flash
Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret i omgångar till en silkeslen marängsmet bildats. Vänd ner de hackade valnötterna och den hackade mörka chokladen. Häll ut i en form – 28 cm. Grädda i 175° i 35 – 40 minuter. Låt kallna.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fast. Hacka jordgubbarna. Vänd ihop äggsmet och kesella. Vänd ner grädde, jordgubbar och Grandma’s Flash. När allt är varligt blandat, häll över marängen i formen. Frys minst fem timmar, gärna över natten.
Ta ut ur frysen minst 30 minuter innan servering.