Dofter, smaker, aromer och förnimmelser svåra att sätta ord på – allt sinnlig njutning som harmonierar fint med temat för årets Rum och Trädgård – D R Ö M M A R. För mat- och trädgårdsälskaren kan drömmarna handla om att lapa sol och umgås med vänner, att laga mat och att äta tillsammans, gärna med fokus på kvalitet och nya smakupplevelser.
Vi följer med Herbaria på en jorden runt-resa i smaker och aromer som börjar i landskapet med det vackra ljuset som speglas i kryddblandningen Provensalska Vildblommor. I bergen på Korsika slår Doften av Macchia emot oss med lavendel, myrten- och olivblad. Och det mustiga köket i södra Italien frestar med fiskkryddan Neptuns dröm – svarta oliver och tomat!
Den ofantliga kontinenten som sträcker sig från kanadensiska Kap Columbia i norr till chilenska Kap Horn bjuder på paradisiska köksnjutningar, kulinariska lyckoträffar och ett amerikanskt kök – rika mattraditioner och kryddblandningar som Tango Spice och Salsa Xocolatl.
I drömmen färdas vi vidare till Asien – den största kontinenten på jorden med ett spännande kök. Den asiatiska förkärleken för att blanda kryddor har resulterat i en ljuvligt doftande variant på Five-Spice – Six Spices – i dessertkryddan Söta Geishan och indiska currys med förförande dofter.
Konstfullt och fantasifullt som Scherazade i Tusen och en natt förs vi därefter genom den orientaliska sagoskatten. Vi låter oss förföras av rosenblad, saffranstrådar, mynta, korinter och dadlar och ser framför oss hemlighetsfulla sultanpalats, ormtjusare och souker. Dofter lockar vid varje hörn och överallt uppmanas vi prova – vi skulle inte bli förvånade om mattan vi sitter på lyfter.
Men drömmar kan också vara vardagsnära njutning, kanske Ludwigs Livrätt – skinkstek med knaprig skorpa – eller en sallad för Hilda med vilda blommor och blad. I en elegant balans mellan traditionell kokkonst och nytänkande skapar Herbarias stjärnkock Konrad Geiger kulinariska blandningar från världens alla hörn. Allt i skön symbios med överraskande smakupplevelser för konnässörer med höga anspråk.
Alla ingredienser i Herbarias mer än 50 olika kryddblandningar och rena kryddor kommer från kontrollerade ekologiska odlingar. Herbaria avvisar all form av bestrålade eller genmodifierade råvaror och väljer helt bort kemiska konserveringsmedel och tillsatser.
De färgstarka plåtburkarna innehåller enbart rena kryddor – ingenting annat!
Presskontakt Ingrid Münch münchmedia, tel 0709 38 55 53, ingrid@munchmedia.se
På Rum och Trädgård 7–10 mars hittar du oss i Köksträdgården hos Ulrika och Carina Brydling
Länkar
münchmedia www.munchmedia.se
Herbaria kryddor www.alltgott.se