Så här kan det se ut när vi demar kryddor i butik. Vid det här tillfället på Green matmarknad i Malmö. Den här gången tillagade vi tacos med curry-rom-kyckling enligt receptet nedan. Mycket uppskattat!
Tacos med curry-rom-kyckling och avokadosalsa
3–4 cm ingefära
125 g smör
3 msk aprikosmarmelad
3 msk honung
1 msk sojasås
4 cl mörk rom
1 msk Calypso Tropical Curry (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
600 g kycklingfilé
1 msk flingsalt
125 g rökt ost (t ex rökt Knockanore eller Scamorza)
1/2 isbergssalladshuvud
8 majstacoskal
Avokadosalsa:
100 ml crème fraîche
1 mogen avokado
3 kvisttomater
1 salladslök
1/2 knippe koriander
1 msk pressad lime
1 msk olivolja
Flingsalt
Hot’n Spicy (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
Curry-rom-kyckling: Skala och hacka ingefäran, koka upp den tillsammans med smör, aprikosmarmelad, honung, sojasås, rom och Calypso Tropical. Ta kastrullen från värmen. Skär köttet i strimlor och fräs det hastigt på hög värme i en stekpanna med 1 msk olja. Salta. Låt köttet dra ca 5 min i den heta marinaden (den får inte koka). Riv osten på den grova sidan på rivjärnet, strimla salladen.
Avokadosalsa: Dela avokadon, ta ur fruktköttet och hacka det. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna, tärna fruktköttet. Skär löken i ringar. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser med limesaft och olivolja och smaka av med salt och Hot’n Spicy.
Värm tacoskalen i 150° varm ugn. Fördela sallad och kycklingkött i skalen. Servera med crème fraîche, avokadosalsa och rökt ost.