Jag älskar att anta utmaningen att göra något av det som finns i köksskåpet. I helgen bestämde jag mig för att göra en smaskig äppelpaj utan att titta efter vad som fanns hemma av ingredienser. Och mycket riktigt saknades socker, mjöl och ägg. Däremot hittade jag kokosmjöl som jag ännu inte hunnit använda, rågflingor (ett måste till morgongröten), en flaska vit sirap och sesamfrön. Och smör! Som tur var, smöret var ett utmärkt bindemedel för att få fram en krispig smuldeg. Äpplena räckte inte, så jag använde också en persika.
Jag skivade äpplen och persika, kryddade med Lilla Lena och fyllde på med smuldeg av kokosmjöl, sesamfrön, rågflingor och sirap. Avslutade med tunna skivor smör och gräddade i 175 grader tills ytan blev gyllenbrun. Riktigt gott blev det! Och ännu godare dagen efter när sesamfröna svällt upp och fått härligt tuggmotstånd.