Du är här Allt Gott > All > Chevapchichi med rökig kryddning av Mapuche Fire

Chevapchichi med rökig kryddning av Mapuche Fire

by Ingrid Münch

chevapchichi-oortodoxa

Under julhelgen åt vi hamburgare på Melker Anderssons Köttbar i Malmö. Till den serverades en rökig sås som smakade mycket gott. När jag kom hem försökte jag direkt imitera den med vad jag hade hemma. Något sött – det fick bli rårörda lingon. Något rökigt – Mapuche Fire från Herbaria. Något surt – balsamvinäger från Bustamente Promotion. Plus lite god olivolja.

Men i stället för att använda röran som rub till exempelvis kycklingvingar (finns inget godare) tillsatte jag den i nötfärsen tillsammans med fintärnat sidfläsk.

chavapchichi

Buffémat av bästa slag – spett med nötfärsbiffar.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x