Du är här Allt Gott > All > Lingonrub med Mapuche Fire på kycklingvingar

Lingonrub med Mapuche Fire på kycklingvingar

by Ingrid Münch

grillade-kycklingvingar-med-mapuche-lingon

Det  här är de godaste kycklingvingarna vi ätit! Någonsin. Så klart berodde det till en del på att köttet var av bästa kvalitet. Men ruben som jag gjorde blev otroligt god. Inspirationen kommer från grillsåsen som serveras på Melker Anderssons Köttbar i Malmö. Vi åt hamburgare där och såsen som serverades till försökte jag imitera  när vi kom hem. Efter mycket tänkande och tittande i kylskåpet föll valet på: Rårörörda lingon, Herbarias  rökiga köttkrydda vitvinsvinäger och olivolja. Det låter som en udda blandning, men jag lovar det smakar himmelskt. Sötma – styrka – rökighet – syra en oslagbar kombo.

Vi körde dem på 225 grader i varmluftsgrillen.

mapuche_fire

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x