Du är här Allt Gott > Recept > Måltid > Efterrätt > Mangoparfait på bärspegel

Mangoparfait på bärspegel

by Ingrid Münch

Mangoparfait på bärspegel

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Havrebotten: 150 g smör 60 g (2 dl) havregryn 90 g (1,5 dl) vetemjöl 170 g (2 dl) strösocker 0,5 dl vispgrädde 1 tsk bakpulver Mangoparfait: 4 äggulor 0,75 dl strösocker 2–3 msk frystorkat mangopulver från Fresh as 1,5 dl crème fraîche (34 %) 1,5 dl vispgrädde Frystorkade hallon, jordgubbar eller plommonskivor från Fresh as Bärspegel: 200 g hallon 50 g strösocker

Instructions

Havrebotten: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten sjuda upp. Bred ut den tunt (1/2 cm) på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200° varm ugn tills den får lite färg. Skär ut botten och kanter enligt måtten på den form du tänker använda medan havrebottnen fortfarande är varm. Klä formen invändigt med bitar som täcker (klä gärna formen först med plastfolie).

Mangoparfait: Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och pösigt och tillsätt mangopulvret. Fortsätt vispa en liten stund så smeten blir homogen. Tillsätt crème fraiche och vispa samman.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner den. Häll parfaiten i den fodrade formen, smula på frystorkad frukt och tryck till med fingrarna så de fastnar. Ställ formen i frysen.

Bärspegel: Koka upp hallon och socker och låt koka några minuter. Passera genom en sil och skeda ut på uppläggningsfatet innan parfaiten läggs upp. Ta ut parfaiten ur frysen en halvtimme före serveringen.
Om formen är klädd med plastfolie går det lätt att stjälpa upp parfaiten. Servera parfaiten på en bärspegel av hallon.

You may also like

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x