Honeycomb Honey comb Grillad vit choklad Passionscrème En fantastisk dessert med allt – krisp, sötma, syra, beska. Gudagott i alla fall. Ingredienser
200 g strösocker
5 msk ljus sirap
2 tsk bikarbonat
Att doppa i: Smält vit choklad
Vit choklad att ”grilla”
Passionscrème
Crème fraîche 34 %
Frystorkat passionsfruktpulver från Fresh as
Att garnera med
Provensalska vildblommor från Herbaria
Frystorkade mandarinklyftor från Fresh asInstruktioner
Smält socker och sirap i en stekpanna och tillsätt bikarbonat när sockret börjar bli brunt och doftade. Om du känner dig osäker finns det många videoklipp på Youtube att studera. Sockret börjar direkt bubbla när du tillsätter bikarbonaten, så var försiktig.
Häll upp massan i en låg form. När den kallnat bryter du den i bitar. Jag doppade ena änden på bitarna till desserten i smält vit choklad. Resten kan du äta som godis, smula och tillsätta t.ex. till glass.
Smält den vita chokladen, och fortsätt värma på medelvärme samtidigt som du rör runt, tills chokladen får färg och börjar dofta. Häll upp och låt den stelna och smula den därefter i så stora bitar du önskar.
Blanda noggrant crème fraîche och passionsfruktpulver och låt blandningen vila, gärna ett par timmar så att passionsfruktpulvret får svälla och ge smak.
Lägg en klick av crèmen på tallriken och gör en swosh med en matsked. Garnera med smulor av vit choklad. Fördela frystorkade mandarinklyftor (smulade och hela) och provensalska vildblommor på crèmen.
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
535
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Smörkola med plommon och chokladtäcke
Subscribe
0 Comments
Oldest