Vi vill lära oss mer om hur de exotiska kryddorna växer, hur de skördas och används i exotiska rätter – och fastnade för en websida med massor av åskådliga bilder och information om alla tänkbara kryddor. Den är skriven av Gernot Katzer. Vi har kontaktat Gernot som för närvarande befinner sig i Nepal och fått tillstånd att använda hans bilder mot att vi länkar tillbaka till hans sida.
Här en odling av kardemumma.
Bladverket i närbild.
Kardemummablomma och omogna frukter.
Omogna kardemummakapslar ovan och de mogna torkade gröna kardemummakapslarna från Herbaria nedan.
Kardemumma från Guatemala – ekologiska kryddor
Beskrivning: Kardemumma från region Verapaces i Guatemala.
Förpackning: Stapelbar burk med aromskydd à 20 g.
Innehåll: Kardemummakapslar från ett oberoende samhälle av infödda Maya-bönder i den för sitt kaffe så berömda bergsregionen i Guatemala.
Från kontrollerade ekologiska odlingar.
Tips: Låt hela kapslar koka med, ta bort kapslarna när koktiden närmar sig slutet.