500 g mörk hackad choklad av god kvalitet Temperera chokladen: Ställ en kastrull med vatten på spisen och låt vattnet koka upp. Lägg 2/3 av den hackade chokladen i en metallskål som placerats i kastrullen (skålen får inte röra vid vattnet). Använd en exakt termometer och värm chokladen till 50° under tiden du rör så att chokladen smälter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt resten av chokladen och rör oavbrutet tills allt smält och svalnat till mellan 31 och 32°. Nu är chokladen tempererad. Med hjälp av värmen från vattnet ska chokladens temperatur nu hållas konstant på mellan 31 och 32°. Doppa den frystorkade frukten i chokladen med hjälp av en matpincett. Skaka loss överflödig choklad och placera fruktbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna på sval och torr plats.
Chokladdoppade frystorkade frukter
Skriv ut
Ingredienser
Frystorkade Hallon, Ananasbitar, Körsbär och Mandarinklyftor från Fresh AsInstruktioner
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
136
Har du tillagat detta recept?
Hur smakade det?
Tagga ALLTGOTT på instagram @alltgott.
previous post
Brownie med hallon
Subscribe
0 Comments